Löysitkö jo sen?

”Käänny seuraavasta liittymästä oi – kealle.” Navigaattorin hieman katkeileva puheääni ohjaa sinua kohti tuntematonta osoitetta, oudon kaupungin sokkeloisilla kaduilla. Ja lopulta, jännittävän ja monivaiheisen suunnistuksen jälkeen, navigaattori ilmoittaa: ”Saavut määränpäähän. Kohde on oi – kealla.” Ja siinä se on! Kadun nimi ja talon numero täsmäävät, kiitos hyvän navigaattorin.

Löytämisen ilo on hieno tunne ja kokemus. Kadonneiden avaimien tai kukkaron löytäminen tuo valtavan helpotuksen tunteen. Mutta kun elämästä katoaa ilo, tarkoitus, rauha, tai toivo, ollaankin jo paljon suurempien asioiden äärellä. Suomessa on syksyn aikana järjestetty Se löytyi -mediakampanja, jonka keskiössä on useita tositarinoita elämästä. Kampanjan puitteissa laulaja Jippu kertoo, miten hän löysi anteeksiannon ja 11 vuotta äitiä kohtaan tuntema viha otettiin pois. Jääkiekkomaailmasta tunnettu Kalervo Kummola kertoo, miten hän löysi uudelleen lapsuudessaan omistamansa uskon Jumalaan. Akateemikko Markku Kulmala kertoo, miten ilmastoahdistukseen voi löytää todellisen toivon. Nämä ja monet muut tositarinat videoineen ovat luettavissa ja nähtävissä Se löytyi -nettisivuilta.

Voimme kadottaa elämästä suuria asioita, ja saatat juuri nyt kokea olevasi elämäsi raunioilla. Tuntuu että valoa ei näy ja kaikki on mennyttä. Tartu Jumalan lupaukseen ja Jeesuksen sanoihin: ”Anokaa, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä jokainen anova saa, etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan.” Jumala kuulee sinun rukouksesi ja hän varmasti auttaa. Voit rukoilla ihan omin sanoin ja puhua asiasi Jumalalle. Kun henkirikoksia tehnyt Late kääntyi vankisellissään Jumalan puoleen, hän sai kokea täydellisen anteeksiannon, rauhan ja elämän muutoksen. Laten muutosstoori on osoitus siitä, että toivottomia tapauksia ei ole.

Omassa elämässäni olen saanut tehdä useita hienoja löytöjä. Merkittävin on kuitenkin se hetki, kun sain löytää yhteyden Taivaalliseen Isään uskon kautta Jeesukseen. Siihen tarvittiin kuitenkin ensin oman sydämeni nöyrtyminen ja vilpitön rukoukseni: Jeesus auta minua ja annan minun syntini anteeksi. Jumalan armo on siitä ihmeellinen asia, että se on jokaisen etsijän löydettävissä.  Tässä marraskuun pimeydessä meille loistaa Jumalan rakkauden valo. Käy sitä kohti ja löydä apu!

Siunattua adventin aikaa Sinulle.

Veli-Matti Köykkä
johtava pastori
Lapuan Helluntaiseurakunta

Kirjoitus on julkaistu Lapuan Sanomien Viikon varrelle-palstalla 24.11.2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print