Lapset

Hei isät ja äidit! Lapsesi on meille tärkeä ja haluamme ohjata häntä Taivaallisen Isämme tuntemiseen. Tervetuloa mukaan seurakuntamme lapsityön järjestämiin tilaisuuksiin!

Seurakuntamme rukoushuoneessa on kolme erillistä toimitilaa lapsille.
1) Pienten lasten hoitotila (imetyshuone) on seurakuntasalin takaosassa. Tilasta on suora näkyvyys saliin ja siellä on mukavasti leluja 0-3 -vuotiaan leikkeihin.
2) Ns.sivusalin leikkitila, josta löytyy askarteluvälineitä joka lähtöön.
3) Pallomerihuone on leikkikäytössä.

Lapsityön kokonaisuuteen kuuluvat tällä hetkellä pyhäkoulu eli Pyhis, sekä lasten kaupunki- ja  kesäleirit sekä jippii-kerho. Lisäksi lapset otetaan huomioon seurakunnan muussa toiminnassa. Lapsille järjestetään hoito mm. avioliittotapahtuman ajaksi. Lapsityötä täydentävä varkkityö (varhaisnuoret) on suunnattu 4. -6. luokkalaisille. (ks. lisää varkit)

Pyhis järjestetään joka sunnuntai tilaisuuden yhteydessä. ks. erillinen sivu. Hox! Sunday varkit kokoontuu vain ehtoolliskokousten aikana. 

Toiminta on avointa kaikille sekä pääsääntöisesti maksutonta.

Lapsi- ja perhetyön vastuuhenkilönä toimii Marjaana Rantala (p. 050 370 4411) 

Toivotamme jokaisen lapsen erityisen tervetulleeksi seurakuntamme toimintaan! 

Näytä lisää
Hei! Lasten on oma tilaisuus Pyhis järjestetään joka sunnuntai jumalanpalveluksen yhteydessä. Pyhiksen tavoitteena on kertoa lapsille rakastavasta Taivaan Isästä, henkilökohtaisesta suhteesta Jeesukseen sekä innostaa lapsia oppimaan raamatunkertomuksista. Rukouksen ja opetuksen lisäksi pyhiksessä vaihtelevasti myös lauletaan, leikitään ja askarrellaan. Pyhis alkaa noin 30 minuuttia seurakunnan tilaisuuden alkamisesta. Salissa kiertää Pyhis kylttiä kantava lapsi, jonka perässä jokainen voi siirtyä lasten tilaisuuteen. Alle kolmevuotiaat voivat osallistua toimintaan huoltajan seurassa. Pyhis kestää kokonaisuudessaan noin tunnin. Tuottehan lapsenne myös seurakunnan muihin lastentapahtumiin! Lapset ovat tärkeitä Jeesukselle ja he ovat tärkeitä myös meille seurakunnassa!

Jippii-kerho kokoontuu torstaisin klo 17.30-18.30. Kerho on tarkoitettu 4-13 -vuotiaille lapsille. Alle 4-vuotiaat ovat tervetulleita mukaan huoltajan kanssa. Jippii-kerhossa lauletaan hengellisiä lastenlauluja, soitetaan rytmisoittimia ja askarrellaan sekä leikitään. Jokainen on tervetullut taitotasosta riippumatta. 

Toiminta on ilmaista ja avoinna kaikille. Käynti pääovista.

Nähdään kivan tekemisen merkeissä!  

Lisätietoja lapsi-ja perhetyön pastorilta Marjaanalta 0503704411

Nuorten toiminta

Nuorten toiminnan sisällön löydät NEXTGEN – NUORET sivuiltamme

 

Nuorisotyöhön liittyvissä asioissa yhteyshenkilönä toimii  Juha-Matti Nieminen – Puh. 040 8322 350

Sielunhoito

Tarvitsetko apua? Masennus, läheisen kuolema, avioero, vakava sairaus, syyllisyys, pelko tai elämän monet valinnat..
Saatamme kohdata monenlaisia vastoinkäymisiä, kysymyksiä tai kriisejä elämässämme. Tahdomme olla auttamassa Sinua.
Seurakuntamme sielunhoitotyön perusperiaatteisiin kuuluu ehdoton vaitiolovelvollisuus ja luottamuksellisuus.

Toimintamme  perustuu kristillisiin arvoihin sekä asiakaslähtöisyyteen.
Sielunhoitomme on maksutonta sekä avointa kaikille.  Sinulta ei edellytä kristillistä vakaumusta eikä seurakuntamme jäsenyyttä.

Sielunhoitotyössämme toimii joukko kokeneita auttajia. Osa heistä on myös ammatillisesti päteviä ja tehtävään koulutuksen saaneita.  Sielunhoitotiimin yhteyshenkilöinä toimivat  Merita Kattelus ja Risto Kujala.  (ks. yhteystiedot)

Voit varata ajan tapaamiseen seurakuntamme pastoreilta tai sielunhoidon yhdyshenkilöltä. Ota rohkeasti yhteyttä!

Lähetystyö

 Seurakuntamme tekee monipuolista lähetystyötä useissa eri kohteissa ja useiden eri yhteistyötoimijoiden kanssa. Pääkannatuskohteemme on tällä hetkellä Tedderin perhe Etiopiassa.  Lisäksi olemme mukana mm. raamatunkäännöstyössä, sekä medialähetystyössä.  Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Fida International ry sekä Avainmedia ry.

Lähetystiimi
Seurakuntamme nk. ruohonjuuritason lähetystyöstä (infot, rukousaiheet, työmuodot, tempaukset, koulutukset…) vastaa erillinen lähetystiimi Tarjan johdolla.

Lähetysbudjetti
Lähetystyön kokonaisuutta ohjaa vanhimmiston päätöksellä  laadittu ja vuosittain tarkistettava lähetysbudjetti. Lähetyksen 
kirpputorimme tuotolla tuemme lähetystyötä.

 

Varkit & Sunday-varkit

Hei sinä 4. – 6.  -luokkalainen tyttö tai poika! Varkki-ilta on juuri Sinulle tarkoitettu oma toiminnallinen kokonaisuus, joka muodostuu Raamatun opetuksesta, herkuttelusta, peleistä ja vapaasta yhdessäolosta. Välillä teemme retkiä tai vierailemme esim. keilahallilla.

Varkit kokoontuvat perjantaisin klo 18-19.45 Kellarissa.

Varkkitiimin järjestämät viikonloppuleirit ovat suuresti odotettuja syksyn ja kevään kokokohtia. Varkkikerho on maksuton ja kaikille avoin.

SUNDAY-VARKIT on varkkien oma hetki seurakunnan ehtoollisjuhlan yhteydessä. Sunday-varkit kokoontuvat joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina  klo 11.30-12.30. 

Varkkitiimin yhdyshenkilönä toimiii Marjaana Rantala (050-3704411). Tervetuloa mukaan!

Diakonia

Osa seurakunnan kokonaisvaltaista työtä on käytännöllinen lähimmäispalvelu eli diakonia. Seurakuntamme diakoniaan kuuluu vanhusten ja sairaiden luona vierailut, joiden yhteydessä mahdollisuus myös ehtoolliseen.

Ruoka-apua
Toimimme yhteistyössä lapualaisten ruokakauppojen kanssa jakaen päiväystuotteita.

Ruokajakelut toteutuvat seuraavasti:
*Maanantaina klo 9.00 Kirpputorin p-paikalla.

*Tiistaisin klo 16 (leikkele- ja einesjakelu) keittiön ovelta. (Talvikautena kahvitus klo 15.00 alkaen ja käynti pääoven kautta.)

*Torstaisin klo 9.00 Kirpputorin p-paikalla. Lisäksi Kirpputorin tuulikaapissa voi olla saatavana päiväystuotteita.

Ruoka-apua vähävaraisille
Olemme  mukana Helluntaikirkon Hyvällä sydämellä hankkeessa. Vähävaraisten on mahdollista saada Euroopan unionin sosiaalirahaston osarahoittaman sekä Ruokaviraston koordinoiman hankkeen myötä ruoka-apuna maksukortin.  Akuutissa ruoka-aputarpeessa voit olla yhteydessä seurakuntamme toimistoon tai diakoniatyöhön.
Viikottaiset muutokset ruokajakelun ohjelmaan ovat mahdollisia. 

Jouluapua
Joulun alla järjestämme Hyväntekeväisyystapahtuman: ’Parasta joulua Lapualle’,  jonka tuotto jaetaan lyhentämättömänä lapualaisiin lapsiperheisiin. 

Elämän kriisitilanteissa apua tarvitsevien on mahdollisuus saada myös materiaaliapua Kirpputorilta.

Pyrimme toimimaan yhteistyössä muiden paikkakunnallamme toimivien auttamistahojen kanssa.

Diakoniatyön vastuuhenkilöinä toimivat Minna ja Anssi Sillanpää (ks. yhteystiedot).

Pienryhmät

Seurakunnassamme toimii muutamia pienryhmiä eli soluja. Solukokoontumiset muodostuvat rennosta yhdessäolosta, Raamatun sanan tutkimisesta, rukouksesta ja arkikuulumisten jakamisesta.

Pääsääntöisesti solut kokoontuvat kodeissa ja niiden johtajina toimivat siihen koulutuksen saaneet henkilöt.

Voit tiedustella pienryhmätoiminnasta lisää seurakuntamme vastuuhenkilöiltä.

Jippii-kerho

JJippii-lauluissa kajahtaa ilosanoma lasten laulamana. Kaikkia kutsutaan mukaan suureen lähetystehtävään kertomaan Jeesuksesta kaikille kansoille ja kielille eri puolilla maailmaa. Jippii-työssä pienet ihmiset ja asiat ovat tärkeitä!

Jippii-kerho on 4-13 -vuotiaiden kuoro, johon ovat tervetulleita myös alle 4-vuotiaat yhdessä huoltajan kanssa. Kuorossa lauletaan hengellisiä lastenlauluja ja lisäksi myös askarrellaan.  

Jippii-kerho kokoontuu torstai-iltaisin klo 17.30-18.30. Toiminta on ilmaista ja avoinna kaikille. Tervetuloa mukaan!

Jippii-työhön voit tutustua tarkemmin osoitteessa jippiimissio.fi.