Toiminta

Lapset

Hei Isät tai äidit! Lapsesi on meille tärkeä ja haluamme ohjata häntä Taivaallisen Isämme tuntemiseen. Tervetuloa mukaan seurakuntamme lapsityön järjestämiin tilaisuuksiin.

Seurakuntamme rukoushuoneessa on kolme erillistä toimitilaa lapsille.
1) Pienten lasten hoitotila (imetyshuone), on seurakuntasalin takaosassa. Tilasta on suora näkyvyys saliin.
2) Ns.sivusalin leikkitila, josta löytyy leikki- ja askarteluvälineitä joka lähtöön. Sivusalissa päivystää joka sunnuntai nimetty ’sivusalivahti’.
3) Pelastusvene- niminen tila, joka on opetus – ja leikkikäytössä. Pelastusveneestä löytyy myös pallomeri.

Lapsityön kokonaisuuteen kuuluvat tällä hetkellä: pyhäkoulu eli Pyhis, sekä lasten kesäleirit. Lapsityötä täydentävä varkkityö (varhaisnuoret) on suunnattu 4. -6. luokkalaisille. (ks. lisää varkit)

Pyhis järjestetään joka sunnuntai tilaisuuden yhteydessä. ks. erillinen sivu.

Lasten Selvityjät-kesäleiri järjestetään kesällä Hirvijärven leiritalolla.
Ajankohta ilmoitetaan aina erikseen.

Toiminta on avointa kaikille sekä pääsääntöisesti maksutonta.

Lapsityön koordinaattorina toimii Suvi Kuusisaari (ks. yhteystiedot)

Näytä lisää

Pyhis

Hei
Lasten on oma tilaisuus Pyhis järjestetään joka sunnuntai jumalanpalveluksen yhteydessä.  Opetusaiheet Pyhikseen tulevat Ilonpesä- sekä Meidän Jengi-oppaasta.

Pyhis alkaa noin 30 minuuttia seurakunnan tilaisuuden alkamisesta. Salissa kiertää Pyhis kylttiä kantava lapsi, jonka perässä jokainen voi siirtyä lasten tilaisuuteen.
Alle kolmevuotiaat voivat osallistua toimintaan huoltajan seurassa.

Aluksi Pyhisläiset kokoontuvan sivusalin lasten tilaan, josta lapset jaetaan ikäryhmittäin opetukseen. Toisen ikäryhmän ollessa opetushetkessä toiset voivat sivusalivahdin johdolla olla vapaassa leikki- ja pelituokiossa.

Pyhis kestää kokonaisuudessaan noin tunnin.

Lapsityön näkynä on tuoda evankeliumi lapsen tasolle ymmärrettävästi rakkaudellisessa ympäristössä.Tuottehan lapsenne seurakunnan lastentapahtumiin.

Suvi Kuusisaari

Nuorten toiminta

Seurakuntamme nuorisotyö on kaikille avointa ja maksutonta (leirejä lukuunottamatta) toimintaa.

Nuorisotyötä suunnittelee ja toteuttaa nuorisotyötiimi, joka koostuu muutamasta nuorenmielisestä aikuisesta, joiden sydän palaa nuorille ja jotka haluavat olla heitä palvelemassa ja tukemassa sekä ohjaamassa eteenpän hengellisessä elämässä.

Nuorisotyöhön liittyvissä asioissa yhteyshenkilönä toimii Sami Vitikka (050-3704411).

Nuortenilta Kellarissa

Perjantaisin klo 20 kokoonnumme seurakunnan kellarin nuorisotiloihin viettämään iltaan, jossa rukoillaan ja tutkitaan yhdessä Raamattua keskustellen ja pohtien, miten sen sanoma olisi tänä päivänä sovellettavissa käytäntöön omassa elämässä. Nuorteniltojen yhteydessä on usein myös pientä iltapalaa tarjolla.

Nuortenleirit

Nuorten viikonloppuleirit koostuvat iloisesta yhdessäolemisesta, Raamatun opetuksesta, rukouksesta ja ylistyksestä. Leireistä tiedotetaan erikseen seurakuntamme nettisivuilla, sekä nuorten facebookissa ja instagramissa.

Sielunhoito

Tarvitsetko apua? Masennus, läheisen kuolema, avioero, vakava sairaus, syyllisyys, pelko tai elämän monet valinnat….

Saatamme kohdata monenlaisia vastoinkäymisiä, kysymyksiä tai kriisejä elämässämme. Tahdomme olla auttamassa Sinua.

Seurakuntamme sielunhoitotyön perusperiaatteisiin kuuluu ehdoton vaitiolovelvollisuus ja luottamuksellisuus.
Toimintamme  perustuu kristillisiin arvoihin sekä asiakaslähtöisyyteen.

Sielunhoitomme on maksutonta sekä avointa kaikille.  Sinulta ei edellytä kristillistä vakaumusta eikä seurakuntamme jäsenyyttä.

Sielunhoitotyössämme toimii joukko kokeneita auttajia. Osa heistä on myös ammatillisesti päteviä ja tehtävään koulutuksen saaneita.  Sielunhoitotiimin yhteyshenkilöinä toimivat  Merita Kattelus ja Risto Kujala.  (ks. yhteystiedot)

Voit varata ajan tapaamiseen seurakuntamme pastoreilta tai sielunhoidon yhdyshenkilöltä. Ota rohkeasti yhteyttä!

Warkit

Hei sinä 4.-6. luokkalainen tyttö tai poika! Varkki-ilta on juuri Sinulle tarkoitettu oma toiminnallinen kokonaisuus, joka muodostuu Raamatun opetuksesta, herkuttelusta, peleistä ja vapaasta yhdessäolosta. Välillä teemme retkiä tai vierailemme esim. keilahallilla.

Varkit kokoontuvat perjantaisin klo 17.30-19.30 Kellarissa.

Varkkitiimin järjestämät viikonloppuleirit ovat suuresti odotettuja syksyn ja kevään kokokohtia. Varkkikerho on maksuton ja kaikille avoin.

Varkkitiimin yhdyshenkilönä toimiii Sami Vitikka (050-3704411). Tervetuloa mukaan!

Diakonia

Osa seurakunnan kokonaisvaltaista työtä on käytännöllinen lähimmäispalvelu eli diakonia. Seurakuntamme diakoniaan kuuluu vanhusten ja sairaiden luona vierailut, joiden yhteydessä mahdollisuus myös ehtoolliseen.

Joulun alla järjestämme Hyväntekeväisyyskonsertin, jonka tuotto jaetaan lyhentämättömänä lapualaisiin lapsiperheisiin. Elämän kriisitilanteissa apua tarvitsevien on mahdollisuus saada myös vaate- ja ruoka-apua.

Syyskuu-Toukokuun välisenä aikana järjestetään keskiviikkoisin klo.11:30 Parasta pöytään-maksuton ruokailu ja kahvitus. kts. tarkemmat tiedot ohjelmasta. ”Yksinäiset yhdessä”  jouluaatonjuhlassa  tarjoamme  ilmaisen jouluaterian kaikille osallistujille.

Pyrimme toimimaan yhteistyössä muiden paikkakunnallamme toimivien auttamistahojen kanssa.

Diakoniatyön vastuuhenkilöinä toimivat Minna ja Anssi Sillanpää (ks. yhteystiedot).

Pienryhmät

Seurakunnassamme toimii muutamia pienryhmiä eli soluja.  Pienryhmien kokoontumiset muodostuvat turvallisesta yhdessäolosta, Raamatun sanan tutkimisesta, rukouksesta ja arkikuulumisten jakamisesta.

Pääsääntöisesti solut kokoontuvat kodeissa ja niiden johtajina toimivat siihen koulutuksen saaneet henkilöt.

Mikäli haluat tulla mukaan soluryhmään, ota yhteyttä Marjo Köykkään  (kts.yhteystiedot)