Elämän arvokkain pääoma

Alennusmyynnissä iskee vastustamaton halu uudistaa vaatekaappia ja sormet ohjautuvat kokeilemaan komean kauluspaidan kangasta. Super XP uutuusaine olisi varmasti käytännöllinen kodin siivouksessa. Näitä pohtiessa ja ostoksia tehdessä kaapit täyttyvät huomaamatta. Joku osaa käyttää omaisuutta siten, että rahat lisääntyvät pankkitilillä tai metsän pinta-ala kasvaa. Mutta mikä on elämämme arvokkain pääoma ja resurssi? Se on aika, sillä se vähenee koko ajan. Tavarat voivat lisääntyä, mutta aika vähenee koko ajan. Siksi on hyvä kysyä: Miten käytän loppuelämäni oikein? Paavali kirjoittaa: ”Katsokaa siis tarkoin, kuinka vaellatte: ei niin kuin tyhmät vaan niin kuin viisaat. Käyttäkää aikanne oikein.”
Omassa elämässäni on päättymässä merkittävä ajanjakso Lapualla. Olen palvellut nykyisessä tehtävässäni 12 vuotta ja nyt tälle ajanjaksolle on tulossa päätepiste. Olen rukoillut aina viisautta siihen, että osaisin käyttää aikani oikein ja että Jumala saisi johdattaa elämääni. Nyt uusi ovi on aukeamassa, sillä olen siirtymässä syksyllä Vaasan helluntaiseurakunnan palvelukseen. Tämä kirjoitus on siis eräänlainen jäähyväisteksti kaikille tämän blogin sekä myös Lapuan Sanomien lukijoille, sekä erityisesti niille rakkaille kristityille eri seurakunnissa, joiden kanssa olen saanut kulkea tämän ajanjakson.
”Kaikella on aikansa auringon alla”, kuten Saarnaajan kirjassa legendaarisesti todetaan. Jumala on myös säätänyt meille asumisen ja elämisen rajat sitä varten, että me etsisimme Jumalaa ja löytäisimme yhteyden häneen. Viisas ajankäyttö lähtee siitä, että tunnustaa oman kuolevaisuutensa sekä tiedostaa elämänsä rajallisuuden. Viisautta on myös antaa koko elämä Jeesuksen hyvään hoitoon. Se päätös kannattaa tehdä tänään, ei huomenna. Raamatussa sanotaan: ”Tänä päivänä jos te kuulette hänen äänensä, älkää kovettako sydäntänne”.
Uskoontulo onkin kova juttu! Jeesuksen tunnustaminen elämän Herraksi laittaa tärkeysjärjestyksen kuntoon. Uskoontulossa Jumala itse luo ihmisen sisäisesti uudeksi ja hänen johdatuksessaan on mahdollista elää arkea niin, että voi käyttää aikansa viisaasti perheen, lähimmäisten, työyhteisön ja koko yhteiskunnan hyväksi. Tuossa Jumalan johdatuksessa jokaisella pienelläkin arkiasialla voi olla suuri merkitys. Mutta kerran koittaa aika, jolloin aikaa ei enää ole – alkaa iankaikkisuus. Missä sinä vietät sen? Evankeliumin yksinkertainen voima on siinä, että Jumalan tahtoo rakastaa sinut yhteyteensä ja viettää iankaikkisuuden sinun kanssasi. Jeesus teki sen mahdolliseksi. Hän on tie, totuus ja elämä, ei kukaan tule Jumalan yhteyteen muulla tavalla kuin hänen kauttaan.
Rukoile kanssani näin: Herra Jeesus, kiitos tästä hetkestä. Kiitos ajasta, jonka olen minulle antanut. Puhdista minut synneistäni ja anna elämääni uusi suunta. Täytä sydämeni voimallasi ja läsnäolollasi, sillä tahdon käyttää aikani oikein. Aamen

Siunattua kesää ja viisasta ajankäyttöä

Veli-Matti Köykkä
johtava pastori
Lapuan helluntaiseurakunta

Kirjoitus on julkaistu myös Lapuan Sanomien Viikon varrelle -palstalla 12.6.2024

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print