Elämäni ykkönen

Istun teini-ikäisenä seurakuntani tilaisuudessa. Laulamme yhdessä koko sydämestämme: ”Vain yksin Jeesus hän mulle riittävi, vain hänen luonaan tyyntyy syömmeni…” Olin juuri hiljattain saanut kokea uuden elämän voiman tullessani uskoon. Koko sisäinen elämäni oli uutta, sillä Jeesus oli saanut tehdä vallankumouksen sydämessäni. Myöhemmin tuo yksi ja sama Eeva Vaijan tekemä laulu: ”Vain yksin Jeesus” on rohkaissut, lohduttanut ja ohjannut ajatuksiani erilaisissa elämäni tilanteissa.

Istun isäni hautajaisissa. Hautajaisväki veisaa koko voimallaan isäni lempilaulusta säkeistöä:  ”On luonain Jeesus, kun silmäin sulkeutuu ja päärlyportit mulle avautuu…”. Isä kuoli sydämen uskossa Jeesukseen. Vaikka suru ja kaipaus särkivät sydäntäni, sisältäni nousee kiitollisuus siitä, että meillä on jälleennäkemisen toivo.

Istun autoon tuskan puristaessani rintaani. Läheiseni, yksi rakkaimmistani, on elämän suurissa rattaissa murskautunut mieleltään. Lähden ajamaan kaupungin katuja kohden ulosmenoteitä ja avaan radion. Dein kanavalta helähtää herkät ja tutut sävelet. ”Vain Jeesus riittää, kun kaiken peittää yö, ja sydän tuskan täyttämänä lyö…”  Huudan ääneen tuskaani ja yritän kyynelten läpi keskittyä liikenteeseen. Laulu jatkuu: ”Vain Jeesus riittää, kun myrsky raivoaa ja aallot uhkaa purren upottaa…” Sydämeni rauhoittuu, sillä tiedän, että vaikka elämässä on pimeyttä ja myrskyä, Jeesus ei jätä ja apu on lähellä.

Istun seurakuntamme salissa suuren ystäväjoukon ja perheeni keskellä. Vietämme pyöreiden vuosikymmenten merkeissä syntymäpäiviäni ja tuttu artisti laulaa tuon saman laulun erästä säkeistöä: ”Vain luona ristin hiljaa vartoen, saan kaiken hältä mä mitä tarvitsen…”  Siinä se on! Elämäni tärkein ja merkittävin apu ja voima juhlapäivänäkin on Jeesuksen läsnäolo ja siunaus.

Istun olohuoneemme sovalla ja kirjoitan Lapuan Sanomiin Viikon varrelle -kirjoitusta. On juhlapäivä, sillä vietämme vaimoni kanssa hääpäiväämme. Olen onnellinen mies, sillä elämässä on paljon rakkautta, ystävyyttä ja merkitystä. Silmäilen tutun laulun sanoja: ”Pois rientää hetket onnen päivien, vain Jeesus antaa voi onnen ainaisen…”  Voi miten hienosti tämä yksi ja sama laulu tiivistää sen, että kaikkina elämän hetkinä tärkeintä on, että Jeesus Kristus saa olla elämämme ykkönen. Jeesus itse kiteyttää asian näin: ”Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan.” Tänään Sinua kutsutaan elävän Jumalan turvalliseen ja hyvään huolenpitoon. Matka sinne on lyhyt, sillä Herra on lähellä jokaista, joka huutaa häntä avuksi.

Veli-Matti Köykkä
johtava pastori
Lapuan helluntaiseurakunta

Kirjoitus on julkaistu 1.11.2023 myös Lapuan Sanomien Viikon varrelle-palstalla


Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print