Vetoomus Sinulle!

Autuaita ovat rauhantekijät

Venäjän hyökkäys ja tunkeutuminen toisen valtion (Ukrainan) alueelle on täysin tuomittava teko.  Kannatan kaikkia taloudellisia, poliittisia ja kulttuurellisia pakotteita, joiden tavoitteena on herättää Venäjän kansa toimimaan sisältäkäsin muutosvoimana diktaattorista epädemokratiaan vastaan.  Kuitenkin sodan, kuten myös pakotteiden vuoksi, monet syyttömät tulevat kärsimään ja he tarvitsevat meidän apua.

Mitä Sinä voit tehdä? Erityisesti meidän tulee huomioida Suomessa asuvat venäläiset, joilla ei ole mitään osuutta tähän sotaan. Vastustaessamme sotaa, meidän ei tule itse muodostaa uutta vastakkainasettelua ja rintamalinjaa Suomessa asuvia venäläisiä kohtaan. Tämä on erittäin tärkeä asia huomioida!  Jokaisen täällä asuvan venäläisen tulee kokea olonsa turvalliseksi sekä terveolleeksi. Heidän tulee ilolla saada olla mukana työpaikoilla, kouluissa sekä naapurustossaan, osallistuen normaaliin yhteiskunnalliseen elämään. Erityisesti tulee kiinnittää huomiota sosiaalisessa mediassa käytävään keskusteluun ja kielen käyttöön.
On selvää, että monella venäläisellä on erilaisia käsityksiä entisen kotimaansa politiikasta sekä sodan syistä. Nämäkään mielipide-erot eivät saa vaikuttaa suhtautumiseemme heihin.

Kaupungissamme kuten myös seurakunnissa on useita venäläistaustaisia ystäviä. Toivon, että jokainen heistä saa jatkossakin kokea olevansa täysivaltainen Suomen kansalainen sekä yhteisönsä jäsen. Evankeliumin pelastava sanoma kuuluu kaikille ja Raamattu osoittaa selvästi, että Kristuksessa ei ole suomalaista, venäläistä eikä ukrainalaista, vaan kaikki, jotka häneen uskomme, olemme Jumalan perhettä.

On oletettavaa, että maahamme tulee runsaasti myös ukrainalaisia pakolaisia. Kriisin mahdollisesti pitkittyessä, tällä voi olla monenlaisia seurauksia ja vaikutuksia, kun venäläiset sekä ukrainalaiset kohtaavat täällä. Toimitaan jokainen osaltamme tässäkin kohden rauhantekijöinä, ettei yhteiskunnassa tule lisää etnisiä rintamalinjoja. Jeesus sanoi: ”Autuaita [onnellisia] ovat rauhantekijät, sillä heitä kutsutaan Jumalan lapsiksi.” Mt 5:9 Kiitos kun olet tässä mukana!

Lapuan Helluntaiseurakunta
johtava pastori
Veli-Matti Köykkä

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print