Onko Jumala hylännyt minut?

ONKO JUMALA HYLÄNNYT MINUT?

Tämä ajatus tulee varmasti jokaisen mieleen erityisesti silloin, kun vaikeudet kasautuvat elämään: sairaus, taloudelliset huolet, läheisen kuolema tai jopa murhe rikki menneestä pesukoneesta voi vallata mielen niin, että hylätyksi tulemisen ajatus täyttää elämän. Erityisen mustat pilvet kaatuvat päälle silloin, kun joutuu kokemaan ihmisten taholta hylkäämisen tai torjutuksi tulemisen.

Raamattu tuntee ihmiselämän kaikki syvyydet ja vaiheet. Tunnetuimman Psalmin (Ps 23) kirjoittaja kuvaa elämän vaikeuksia näin: ”Vaikka minä vaeltaisin kuoleman varjon laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olen minun kanssani.” Siinä on Jumalan Sanan lohduttava lupaus. Hän on meidän kanssamme aina. Vaikka ihmiset ovat etäällä, vaikka apu tuntuu olevan kaukana, Jumala itse on luvannut olla meidän lähellä. Jeesuksen yksi nimistä on Immanuel, joka tarkoittaa: Jumala meidän kanssamme.  Olipa elämämme tilanne, mikä tahansa, me saamme aina lohdutusta, voimaa ja avun Häneltä, joka ei hylkää eikä unohda.  Vaikka me olisimme etäällä  – Jeesus on lähellä. Rukous on se kanava, jonka kautta Jumalan läsnäolo ja apu tulevat meidän elämään.  

Koronaepidemian myötä myös sisäinen kaipaus toisten ihmisten läheisyyteen on todellinen.  Yksinäisyyden puristava ote ahdistaa. Siksi juuri nyt on inhimillisen rohkaisun, läheisyyden ja henkisen jakamisen aika. Pyhä Henki täyttäköön meidät rakkaudella ja antakoon jokaiselle ylhäältä tulevaa voimaa pitää huolta toinen toisistamme, säilyttää toivorikas mieli ja osoittaa ystävällisyyttä ja välittämistä kaikille. Voimia ja rohkaisua päivääsi!  V-M Köykkä  

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print