Ilmastoahdistus – mitä se on?

Uutisotsikot tykittävät jatkuvalla sykkeellä tietoja luonnonkatastrofeista: Syöksytulvat New Yorkissa. Hirmumyrsky Louisianassa. Tuhotulvat Saksassa. Maastopalot Australiassa. Maanjäristys Haitissa.

Ihmisten inhimillinen hätä, tuhoutuneet kodit, menetetty omaisuus, kuolleet läheiset ja käsinkosketeltava epätoivo ahdistaa ihmisiä kaikkialla ja kysymme: Miten meidän oikein käy ja mitä maailmassa on tapahtumassa?

Yllätys, yllätys Raamattu puhuu ilmastoahdistuksesta sekä kiihtyvällä nopeudella lisääntyvistä luonnonkatastrofeista hyvin selkeästi. Jeesus itse sanoi, että kansoilla on ahdistus ja epätoivo kun meri ja aallot pauhaavat. Ihmiset jopa menehtyvät pelkoon odottaessaan, mikä maanpiiriä kohtaa, sillä taivaiden voimat järkkyvät. [Luuk 21:25.26]. Minun mielestäni Jeesuksen antama kuvaus sopii yllättävän tarkasti tämän ajan ihmisten kokemusmaailmaan sekä ilmastollisiin muutoksiin.

Ilmastoahdistuksen ja muuttuvien sääolosuhteiden lisäksi maailmaa heiluttaa poliittinen epätasapaino. Jeesus mainitsee, että kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan. Kun näihin poliittisiin sekä sotilaallisiin konflikteihin lisätään vielä monin paikoin esiintyvä nälänhätä, maanjäristykset sekä kulkutaudit, resepti on valmis. Jeesus sanoo: pelottavia asioita tapahtuu ja taivaalla näkyy suuria ennusmerkkejä [Luuk 21:10-11].

Kaikki nämä asiat liittyvät selkeästi yhteen ja samaan  asiaan. Raamatun ennustusten toteutumiseen sekä siihen, että Jeesus Kristus tulee takaisin. Niin, luit ihan oikein. Hän todella tulee takaisin. Jeesus, jonka mielellämme sijoitamme vain kauniiseen joulukorttiin Betlehemin tallissa, tai ajattelemme häntä korkeintaan taiteilijoiden kuvaamana ihmeidentekijänä aikalaistensa keskuudessa, tulee takaisin.

Raamatun sana on lohdullinen, ja kaiken pelottavan ja ahdistavan ilmastomuutoksen sekä luonnonkatastrofien keskellä hyvin toivorikas. Nimittäin Jumala on valmistanut sinulle ja meille kaikille pelastuksen sekä pääsyn hänen iankaikkiseen valtakuntaan.  Tämä maa tulee todella joskus aikojen lopulla tuhoutumaan, mutta Kristuksessa meillä on toivo ja tulevaisuus ikuisesti. Jeesus sanoi: Kun nämä [viittaus luonnonkatastrofeihin ja muihin ilmiöihin] alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa mielenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä. [Luuk 21:28].

Kun Jeesus tulee, hän tuo maailmaan myös rauhan! Voi, mikä ihana toivo ja tulevaisuus.

”Hänen lupauksensa mukaan me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus asuu.” 2 Piet 3 :13

Herramme Jeesuksen Kristuksen armo olkoon Sinun kanssasi!
Veli-Matti Köykkä

Ps. Jos kiinnostuit aiheesta, voit lue lisää Raamatusta: Matteuksen evankeliumi 24. luku, Luukkaan evankeliumi 21. luku, 1 Tessalonikalaiskirje 4:13- 5:11, ja 2 Pietarin kirje 3. luku.

Ps. 2. Jos mietit, että miten voit lähteä seuraamaan Jeesusta ja päästä sisälle Jumalan valtakuntaan niin ks. lisää tästä: https://tuleuskoon.fi

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print