Tässäkö tämä nyt oli

Monet ovat pysähtyneet ajattelemaan omaa elämäänsä kysyen rehellisesti:  tässäkö tämä nyt oli? Eikö elämä tarjonnut mitään enempää? Miksi elämä, joka on täynnä sisältöä, kokemuksia ja elämyksiä ei ollutkaan tarpeeksi? Eräs ystävä kertoi pohtineensa näitä kysymyksiä ja heränneensä ajatukseen, että kyllä elämässä täytyy olla enemmän. Täytyy olla jotain muuta. Jotain, mitä työ, harrastukset, omistaminen ja ystävät eivät pystyneet tarjoamaan. Sitten hän päätteli, että ’se jokin’ löytyy varmaan musiikista. Niinpä hän perehtyi musiikin monipuolisiin syvyyksiin, mutta sekään ei lopulta tuonut hänelle sitä jotain, joka sanomattomalla tavalla tuntui puuttuvan.

Ihmistä ajaa sanoittamaton ikävä, kaipuu johonkin parempaan, kaipuu löytää, mutta mitä? Tämä sisäinen nälkä on ajanut ihmisiä lähtemään uudelle mantereelle, kokeilemaan uudenlaista ruokavaliota, aloittamaan uuden harrastuksen, hankkimaan uuden vaatekerran, valloittamaan korkein vuori tai saavuttamaton viidakko. Kaikki nämä ovat hienoja kokemuksia, mutta löytyykö niistä lopulta vastaus sisäiseen kaipaukseen? Mikä kumma se on, joka laittaa meitä laulamaan: ’Aavan meren tuolla puolen, jossakin on maa…’

Joten käydään asiaan ja katsotaan tilannetta täysin rehellisesti. Kyllä se on niin, että ihmistä kaihertaa jumalaikävä. Kaipuu juurille, sanoittamaton ikävä Luojansa yhteyteen. Tuo vetovoima meidän sisällämme on voimakas, mutta taitavasti me pyrimme ruokkimaan sitä kaikella toissijaisella, välttääksemme kohtaamasta totuutta. Kun Jeesus tapasi naisen, joka tuli hakemaan kaivosta vettä, hän sanoi: ’Tämä kaivon vesi vie janon vain hetkeksi, mutta siitä vedestä, jota minä ihmisille annan tulee heidän sisälleen ehtymätön lähde.’ (Elävä Uutinen, Joh 4). Vielä Jeesus sanoi: ’Minä olen elämän leipä. Joka tulee minun luokseni löytää vastauksen perimmäisiin kysymyksiinsä.’ (Elävä Uutinen, Joh 6). Siinä se on! Vastaus ikäväämme ja kaipuumme syy – jumalanälkä!  

Musiikista sisältöä etsinyt ystävä kertoi, että vasta sitten, kun hän oppi tuntemaan Jumalan ja löysi Jeesuksen kautta yhteyden häneen, elämää nakertanut sanoittamaton ikävä sai täyttymyksensä. Tämä keskikesän juhla on paras hetki löytää todellinen elämä Jeesuksen yhteydessä. Muista, että jokainen anova saa, etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan. Ja hän, joka on tie, totuus ja elämä tekee sen. Hän odottaa Sinua! Siunattua löytöretkeä.

Veli-Matti Köykkä
johtava pastori
Lapuan Helluntaiseurakunta

*Kirjoitus on julkaistu Lapuan Sanomien Viikon varrelle -palstalla 24.6.21

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print