Koronapandemiaa koskeva lausunto Pohjoismaiden Helluntaiyhteisöltä

Olemme parhaillaan keskellä pandemiaa, joka aiheuttaa suurta ahdistusta niin yksilöille kuin yhteiskunnille. Koronaviruksesta johtuen paljon ihmisiä on kuollut eri puolilla maailmaa, ja sen seurauksena on muuten kärsitty mittavista menetyksistä.

Helluntaijohtajina haluamme rohkaista kaikkia pysymään kärsivällisinä ja asennoitumaan terveesti koronatilanteeseen. On tärkeä käyttää hengellistä harkintaa ja kyseenalaistaa erilaisia ilmestyksiä, profetioita ja salaliittoteorioita, jotka aiheuttavat ihmisissä pelkoa ja eristäytymistä. Tässä tilanteessa kristittyjen tulee ennen muuta keskittyä kertomaan ilosanomaa ahdistuneille ihmisille ja välittämään heille lohdutusta. Jumala on kanssamme myös koronajan keskellä. Toivomme on kiinnitetty Häneen, joka on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti. Jeesus Kristus on lähellämme nyt ja tulevaisuudessa. Hän on kaikkitietävä. Siksi voimme luottaa Häneen, eikä pelon tarvitse lamaannuttaa meitä. 

Joidenkin kristillisten toimijoiden, jotka katsotaan kuuluvan helluntai-karismaattiseen liikkeeseen, täytyisi arvioida kriittisesti tapaa, jolla ne edistävät erilaisia profetioita ja salaliittoteorioita. Yksikään merkittävä profeetallinen ääni ei osannut ennakoida koronaviruksen tulemista. Siksi kehotamme sellaisia profeettoja, jotka nyt käyttävät voimavaroja pelotellakseen ihmisiä viruksen seurauksilla ja varoittelevat ottamasta rokotetta, olemaan varovaisempia. Maailma ja seurakunta tarvitsee kyllä profeetallista ääntä, mutta ei ”YouTube profeettoja”, jotka eivät ole kenellekään toiminnastaan vastuussa. 

Pyydämme Pohjoismaiden helluntaiseurakuntia ennen muuta rukoilemaan ja toimimaan lähimmäisenrakkauteen eikä pelkoon perustuen. Rukoukseen omistautumista ja terveysviranomaisten suositusten seuraamista ei pidä asettaa vastakkain. Poliittiset johtajat eivät taistele seurakuntia vaan virusta vastaan. 

Meidän allekirjoittaneiden kohdalla tämä merkitsee, että me tulemme noudattamaan maittemme terveysviranomaisten suosituksia niin pitkään kuin se on välttämätöntä, ja tulemme vuorollamme ottamaan myös COVID-19 rokotteen. Samalla aiomme edelleen jatkaa rukousta ja valvomista omassa kutsumuksessamme sekä palvella Jumalaa huolehtien ympärillämme olevista ihmisistä. 

11.2.2021

Daniel Alm, Ruotsi
Øystein Gjerme, Norja
Aron Hinriksson, Islanti
Dan Sørensen Jacobi, Tanska
Mika Yrjölä , Suomi

Linkki lausuntoon:

Koronapandemiaa koskeva lausunto Pohjoismaiden Helluntaiyhteisöltä
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print