Lämmin joulutervehdys

Vuosi lähenee loppuaan ja koko maailma tuntuu odottavan vuoden vaihtumista henkeään pidätellen. Moni luottaa siihen että vuosi 2021 tulee olemaan erilainen ja vievän pois tämän vuoden ahdingot. Sitä onkin hyvä toivoa ja rukoilla. Nyt elämme kuitenkin tätä päivää. Elämme joulun odotuksen tunnelmissa, onhan se jo ihan oven takana.

Olemme perheenä viettäneet muutaman viimeisen joulun Suomessa ja nyt on aika jäädä tänne kotiin viettämään joulua. Täällä Lähi-Idässä joulu on aina erilainen kuin Suomessa jo ihan senkin takia että olosuhteet ovat hyvin erilaiset. Täällä ei ole lunta eikä kylmää ja aurinko paistaa ihan joka päivä. Itseasiassa olemme juuri selvinneet kesän kuumuuden ankarasta otteesta ja saamme nauttia viilenevistä illoista ja pienen pienestä mahdollisuudesta että jonain päivänä voisi jopa sataa vettä. Ehkä jopa niin paljon että se huuhtoisi hiekkaverhon palmuista.  Toistaiseksi olemme nähneet vain vähän pilvimuodostelmia, mutta ei sadetta.

Itse olen viimeisen päälle jouluihminen ja ilmojen viilenemisen alkaminen lokakuussa tuokin minulle aina jo joulumielen tuulahduksen ja lupauksen helpommista ajoista ja joulun tunnelmasta. Jotkin kukkien ja puiden tuoksut, jotka Suomessa kuuluvat alkukesään, tuovat minulle joulumielen. Täällä ei ole lunta, mutta melkein heti kun lähtee ulos portista, voi nähdä kameleita. Onhan sekin itse asiassa aika jouluista. Voi ihan kuvitella viisaat tietäjät viemässä lahjoja Jeesus-lapselle.

Meillä onkin oikestaan kaksi joulutodellisuutta; Se perinteinen Suomalainen joulu ja sitten se lämmin ja aurinkoinen joulu, joka myös tuo muistoja lasten ilosta ja jännityksestä, tai vaikka jouluaaton uintireissuista joulusaunan sijaan.

Tänä vuonna siis vietämme taas etäjoulua vanhempiemme ja sisarustemme perheiden kanssa tietokoneen ruudun kautta, mikäli aikataulut sopivat yhteen. Samoin taidetaan nyt toimia myös monessa perheessä siellä kotisuomessa, vaikka välimatkaa ei ole paljon.

Se, vietetäänkö joulua fyysisesti yhdessä vai etäillen, ei kuitenkaan himmennä sitä totuutta että meille on syntynyt vapahtaja. Sitä ilouutista on syytä juhlistaa vaikka olisi ihan yksin, ilman ketään läheistä. Hän on kuitenkin aina paikalla, vaikka muut ihmiset eivät olisi. Kenenkään ei tarvitse jäädä yksin pohtimaan elämäänsä ja sitä, mitä tulikaan tehtyä. Hän on ihan heti siinä vierellä valmiina pyyhkimään pois kaiken mikä painaa. Hänellä riittää armoa ihan jokaista kohtaan. Ja mikä parasta, Hänellä on siihen myös kaikki valta.

Juhlitaan tänä jouluna, yhdessä tai yksin, sen vapahtajan syntymää, joka ei laita meitä eriarvoiseen asemaan vaan on rakastanut meitä kaikkia yhtä paljon ja tietää meidän jokaisen elämän murheet ja ilot.

Siunattua joulunaikaa jokaiselle!

A-M ja S

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print