Valitse viisaasti

Elämän kivut tuovat mukana monta kertaa valintoja, jotka määrittävät meidän tulevaisuuden. Esimerkiksi auto-onnettomuudessa lapsensa menettäneet vanhemmat saattavat käyttäytyä ja reagoida tapahtuneeseen eri tavalla. Toinen etsii syyllistä auto-onnettomuuden toisesta osapuolesta, huonosta säästä, epäonnistuneesta poliisityöstä tai vaikkapa Jumalasta, joka ei varjellut hänen lastansa. Vanhemmista toinen armahtaa lastaan, osallisia, viranomaisia ja itseään.  Nopea ajatuksenjuoksu tähän väliin – kumpi saa elää vapaamman elämän?

Meidän elämän tasapaino määrittyy monesti sen mukaan, kuinka suhtaudumme ulkopuolelta tuleviin elämäntilanteisiin, vastoinkäymisiin ja myrskyihin.

Matt. 7:24-27: ”Sentähden on jokainen, joka kuulee nämä minun sanani ja tekee niiden mukaan, verrattava ymmärtäväiseen mieheen, joka huoneensa kalliolle rakensi. Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksyivät sitä huonetta vastaan, mutta se ei sortunut, sillä se oli kalliolle perustettu.Ja jokainen, joka kuulee nämä minun sanani eikä tee niiden mukaan, on verrattava tyhmään mieheen, joka huoneensa hiekalle rakensi. Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksähtivät sitä huonetta vastaan, ja se sortui, ja sen sortuminen oli suuri.”

Myrsky nousee varmasti.
Jeesuksen kertomassa vertauksessa myrsky nousi molempien miesten huonetta vastaan. Kumpikaan ei päässyt karkuun elämän rankkasateelta. Mielenkiintoista oli, ettei kumpikaan valinnut joutua elämän myrskyyn, mutta molemmat siihen joutuivat. Tuo myrsky tuntui väistämättömältä. Meidän elämässämme myös nousee jossain vaiheessa rankkasade, joka haastaa elämämme tukirakenteita. Se voi olla sairastuminen, läheisen kuolema, työpaikan menetys, ihmissuhteen katkeaminen tai vaikkapa taloudellinen vaikea tilanne.

Meiltä kysytään, kuinka voimme selvitä elämän myrskystä? Raamattu, joka on Jumalan Sana, kertoo meille Jumalan ajatuksia ja neuvoja elämään. Jeesus kertoo Matteuksen evankeliumissa kahdesta miehestä, jossa molemmat kuulivat Jeesuksen sanat ja molemmat joutuivat rankkasateen alle. Ainoa ero heillä oli, että toinen teki sen, mitä Jeesus oli sanonut. Näin hän säästyi oman huoneensa tuholta.

Samalla tavalla me voimme rakentaa elämämme ja oman huoneemme Jeesuksen sanojen ja lupausten varaan. Silloin saamme huomata, kuinka Jumalan lupaukset kestävät ja selviämme myrskystä. Sinäkin voit ottaa selvää, millaisia lupauksia Jumala Raamatussa antaa sinulle. Valinta on sinun. -Sami

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print