Valo voittaa!

Mitä tapahtuu kun avaat valoisan ja pimeän huoneen välisen oven?


Pimeään huoneeseen virtaa valoa! Vai onko joku avannut valoisan ja pimeän huoneen välisen oven ja valoisa huone on pimentynyt? Ei – sillä valo on luonteeltaan aina pimeyttä voimakkaampi. 

Pimeys on luonteeltaan sellaista, että se antaa houkutuksen tehdä sen turvin asioita, joita ihminen haluaa salata. Mutta pimeyden luonne on pettävä. Se, mitä tahdot tehdä pimeässä on tuhoisaa. Jeesus sanoi: Jokainen joka pahaa tekee,vihaa valkeutta, eikä tule valkeuteen, ettei hänen tekojansa nuhdeltaisi.

Lähestyvä joulu muistuttaa meitä siitä, että Kristus, maailman valo, tuli meidän avuksemme. Kun avaamme mustan ja pimeän mielemme ja sydämemme oven hänelle, hän valaisee epätoivomme, poistaa synnin syyllisyyden tuoman pimeyden ja antaa meille sen valon, joka tulee Jumalalta. Koska Jumala on armollinen, ei meidän tarvitse pelätä valoa, eikä valoon tulemista. Vanha sanonta kuuluukin: ”Se, minkä valo paljastaa, sen veri puhdistaa.” Mihin tässä viitataan? Valo tarkoittaa rehellisyyttä ja virheiden tunnustamista. Veri taas viittaa Jeesuksen sovitustyöhön ristillä. Todellinen musta perjantai oli se pääsiäisen ajan päivä, jolloin Jeesus ristillä kuoli vapaaehtoisesti Sinun ja minun syntieni vuoksi. 
Tuossa Jeesuksen nimessä on ihmeellinen, yliluonnollinen voima. Voima, joka puhdistaa sydämemme, omantuntomme ja luo ihmisen sisäisesti uudeksi ja puhtaaksi. Tutussa joululaulussa sanotaan: On jouluyö ja lumihuntuun pukeutunut maa, kun yhtä puhdas itse olla voisin.”  Ihminen kaipaa puhtautta! Siksi evankeliumi – saada puhtaus ja syyttömyys Jumalan edessä lahjaksi – on todellinen ilouutinen!

Pimeys on myös luonteeltaan sellaista, että se sokaisee siinä olevan, niin ettei hän tiedä, minne hän menee. Kristus, tuli sitä varten ettei meidän tarvitse jäädä mielen, synnin eikä epätoivon pimeyteen.  Johannes kirjoittaa evankeliumissaan: ”Hänessä on elämä ja elämä on ihmisten valkeus.” Meidän ei tarvitse jäädä pimeyteen, sillä Jumalassa on tulevaisuus ja toivo! 

Joulun keskipiste on Kristus – Vapahtaja. Hänessä ei ole mitää pimeyttä. Olet Siunattu Jeesuksen nimessä! Hyvää joulun odotusta! 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print