Lapsityön kuulumisia

Olen niin kiitollinen Jeesukselle joka ainoasta lapsesta ja varkista, jonka Hän on lähettänyt työmme piiriin. Lapsityön kaksi selkeää tavoitetta on kertoa lapsille Jeesuksesta ikätasoisesti ja myös luoda tilanteita, joissa lapset voisivat sitoa ystävyyssuhteita toisiin uskoviin lapsiin.

Pyhäkouluissa käy 5-12 lasta viikoittain ja toiminta on alkanut pyöriä omalla painollaan mukavasti. Pyhäkouluun on nyt alkanut muodostua seesteinen rutiini, johon kuuluuvat mm. jokaisen lapset yksilöllinen huomioiminen, laulua, leikkiä ja tietenkin opetusta milloin flanelloa, legoja tai esimerkiksi barbeja hyödyntämällä. Parasta on, kun lapset rauhoittuvat kiinnostuneena kuuntelemaan opetusta ja kyselevät aiheesta lisää.

Rukouksena on, että saisimme jossain vaiheessa niin monta lasta toimintaan mukaan, että voisimme jakaa pyhäkoulun isompien ja pienempien lasten ryhmiin.

Pallomerihuoneen toiselle puolelle on sisustettu pieni ”olkkari,” jossa isommat lapset voivat vanhempiensa luvalla viettää aikaa kokouksen aikana. Olkkaria voidaan kehittää lasten omien ajatusten ja toiveiden mukaan, heittäkää vain ideoita!

Varkkitoiminnassa käy viikoittain noin 30 lasta. Illan aikana jaamme porukan yleensä kolmeen kanavaan. Kanavien sisällöt nyt keväänä ovat menneet suunnilleen siten, että yhdessä kanavassa varkit kuulevat opetuksen, toisessa tutkitaan raamattuja eri keinoilla ja kolmannessa on jokin kevyempi toiminta, esim. jumppa tai lautapelin pelaaminen. Joka kerta varkit saavat suut makeiksi herkuista.

Tähtihetket varkeissa ovat olleet tällaisia: Syksyllä oli yksi aivan helmi varkki-ilta, jossa Jumalan Henki oli vahvasti läsnä ja useampi varkki halusi tulla uskoon. Eräänä iltana noin 15 varkkia innoistui yhdestä ylistyslaulusta niin paljon, että loppuilta laulettiin sitä – ja kovaa! Erään opetuksen päätteeksi useampi lapsi halusi joko tulla uskoon tai uudistua uskossa. Yhtenä iltana varkkien jälkeen puhelimeeni tuli viesti, jossa eräs varkki kertoi halustaan uudistua uskossaan Jeesukseen. Olen saanut myös olla tukena joillekin varkkilaisille heidän elämänsä asioissa.

Mukava yllätys on ollut, että Härmän helluntaiseurakunnan varkit ovat liittyneet joukkoomme aina silloin tällöin. Saamme olla siunauksena heille, mutta myös he tuovat siunauksen meille.

Sekä pyhäkoulu- että varkkityössä on mahtavat tiimit ja Jumala on antanut riittävästi työntekijöitä. Tämä on ollut selkeä rukousvastaus. Herra kuulee, kun rukoilemme! Työtä on tehty rukouksin ja rukouksen voimalla. Sillä tiellä haluamme jatkaa, antaen Herran tehdän sen, mitä Hän haluaa.  

Perheleirin järjestelyt ovat jo käynnissä. Leiri järjestetään 10-12.3 Kalajaisjärvellä. Jokainen halukas on tervetullut joukkoon! Myös kesäleiriä suunnitellaan jo kovaa kyytiä. Kesäleirin ajankohta on 2-5.7. Aiomme olla mukana myös Lapuan markkinoilla 12-13.5. Väliin ei kannata jättää koskettavaa Simon Kyreneläinen -musikaalia 2.4. Tuo musikaali on elämys ja vie taiteen keinoin osallistujan tärkeimmän sanoman äärelle.

Haluan kertoa sinulle, että olen käytettävissä. Minua voi mitä pienimmästäkin asiasta lähestyä – haluan elää rinnallasi.

Lapsi- ja perhetyöhön saa aina tulla mukaan – mutta ei tarvitse kokea velvollisuutta jaksaa palvella. On aika levätä, on aika tehdä työtä. Kaikelle on aikansa. Kiitos jokaiselle, joka nyt on ollut mukana palvelemassa! Jokainen seurakuntalainen on tärkeä, olipa työssä mukana tai ei.

Siunaavin terveisin & teidän puolesta rukoillen,

Marjaana

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print